Record the busses

For general questions or discussion of Auria.

Moderators: Corey W, Rim

User avatar
Rodolfo
Expert
Posts: 226
Joined: Sun Dec 03, 2017 5:32 pm
Location: Buenos Aires

Re: Record the busses

Post by Rodolfo » Wed Dec 19, 2018 7:37 am

I second the proposal. There are a few posts in the forum with people asking how to record audio from other channels.
Being able to record audio from other track or even the buses or aux channels in realtime is something that can be easily done in BM3 in IOS (even in AUM too) and in most DAWs in the desktop. For some reason Auria limits the track recording to Mic (audio inputs) or Master only.

Roulian
Member
Posts: 11
Joined: Sun Dec 16, 2018 1:45 pm
Contact:

Re: Record the busses

Post by Roulian » Wed Dec 19, 2018 8:48 am

Rodolfo wrote:
Wed Dec 19, 2018 7:37 am
I second the proposal. There are a few posts in the forum with people asking how to record audio from other channels.
Being able to record audio from other track or even the buses or aux channels in realtime is something that can be easily done in BM3 in IOS (even in AUM too) and in most DAWs in the desktop. For some reason Auria limits the track recording to Mic (audio inputs) or Master only.
👍🏻👏🏻👏🏻

gobo
Member
Posts: 19
Joined: Thu Dec 24, 2015 8:08 am

Re: Record the busses

Post by gobo » Mon Dec 31, 2018 3:59 pm

Roulian wrote:
Wed Dec 19, 2018 6:05 am
...
So please, make the busses as available inputs in recording mode in Auria. To me it's a bug.
Yes, to me it's a bug also, but apparently Rim doesn't see it that way.

Without using Audiobus (Edit: and without recording midi), it seems to be impossible to multitrack using iOS apps.


Or am I overlooking something (obvious)?

Rim
Site Admin
Posts: 8281
Joined: Fri Dec 23, 2005 11:08 pm

Re: Record the busses

Post by Rim » Mon Dec 31, 2018 5:30 pm

While this is certainly not a bug LOL ;) it is a good idea, and something to consider for a future update. It's just not something I thought anyone would use when I wrote the bussing code.

Rim

gobo
Member
Posts: 19
Joined: Thu Dec 24, 2015 8:08 am

Re: Record the busses

Post by gobo » Tue Jan 01, 2019 10:58 am

Thank you, Rim.
Yes my language was imprecise: what's by design is not a bug ;)

Thanks for considering making busses available as recording sources. :D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests